МАРГАНЧАНИ ПОСТАЛИ ПЕРЕД ВИБОРОМ: ТЕПЛО, АБО САЖА

 

Незважаючи на всі складнощі в минулому та незручності – вся бюджетна сфера міста Марганець примусово, без обговорення, переведена на альтернативне опалення пілетами, замість найчистішого палива – природного газу.

Минуло вже два роки, а міська влада до цього часу не повідомляє жителів міста про недоліки переходу на опалення мінікотельнями, лише всі чуємо про переваги, і заслуги міського голови.

Про недоліки варто говорити, адже вони досить суттєві і мають негативний вплив на здоров’я марганчан, особливо тих, які проживають або працюють поряд з новими котельнями. Зрозуміло, що працівники бюджетних установ є 100% залежними від мера міста, оскільки у разі протесту вони негайно будуть звільнені з роботи. Взимку, особливо при наявності снігу, неподалік від котелень можна спостерігати постійні опади у вигляді сажі.

Внаслідок згоряння пілетів в повітря попадає попіл, пил, оксид та діоксид вуглецю, оксид та діоксид сірки, оксид та діоксид азоту, які мають негативний вплив на здоров’я людини. Марганчанам не доведена інформація про наявність фільтрів з очистки продуктів горіння в мінікотельнях та про результати досліджень загазованості повітря. Ніхто не знає, як проводиться утилізація залишків продуктів горіння від сотень тон пілетів щомісяця.

Депутати Марганецької міської ради жодного разу не обговорювали зазначені питання на сесіях та продовжують вперто мовчати, ніби проблеми не існує і, що вони особисто і їхні діти дихають чистим киснем.

P.S. чекаємо від міської влади інформацію (відеорепортаж) для жителів міста про наявність і роботу фільтрів в міні котельнях та утилізацію залишків горіння пілетів. Далі буде…

Scroll to Top
Догори