“Перевірка на витривалість” – вже шосту годину поспіль журналісти “СтопКору” сидять в суді Марганця

sud
Марганецкий очевидец

Сьогодні, 18 вересня 2018 року, відбулось чергове судове засідання з розгляду обвинувального акту відносно заступника Марганецького міського голови Дуплій Л.М. та начальника відділу землекористування та екології Марганецької міської ради Соловйова Є.Ф. за одержання неправомірної вигоди (хабаря) від 15 вересня 2016 року. На допомогу Марганецькому осередку ГО “Стопкорупції” приїхала знімальна група з міста Київ, тому що на попередньому засіданні суддя Нанічкіна Н.М. винесла заздалегідь підготовлену ухвалу, що я не маю право взагалі бути присутнім в залі судового засідання, під час розгляду кримінального провадження за обвинуваченням Соловйова Єгора Федоровича та Дуплій Лесі Михайлівни у вчиненні злочину.

41671173_326555457921368_5951704703698993152_n
Марганецкий очевидец

Повний текст цієї ухвали повинен був бути оголошеним сьогодні, але цього не сталося через відсутність світла у приміщенні суду. Далі об 11-ій годині ранку, електропостачання було відновлено та почалося наступне судове засідання стосовно Марганецьких посадовців. Про це на офіційному сайті ІА “Стопкорупції” з’явилась наступна публікація:

У Марганецькому суді триває засідання у справі заступника міського голови Олесі Дуплій та начальника відділу екології та землекористування Єгора Соловйова. Просто в ці хвилини журналісти “СтопКору” стежать за ходом засідання, щоб особисто пересвідчитися в правомірності рішень суду.

Зауважимо, що вже 2 роки Марганецький суд розглядає справу двох чиновників, яких впіймали за руку на отриманні хабара в розмірі 46 тисяч гривень. Було відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

duplii--
Обвинувачувана Олеся Дуплій – заступник голови міста Марганець
solovi--ov
Обвинувачуваний Єгор Соловйов – нач. відділу екології та землекористування

Ще 2 роки тому суд дав хід справі, однак, як з’ясували журналісти “Стоп Корупції”, обвинувачувані увесь період, поки триває слідство ходять на роботу й продовжують обіймати свої посади.

koshti
Перевірка коштів, переданих в якості хабара

Також нагадаємо, що 13 вересня поточного року Марганецький міський суд постановив не пускати Володимира Садикова – єдиного журналіста, який висвітлював подію, на засідання щодо винесення рішення у цій справі через нібито оприлюднене відео попереднього зібрання. І лише через приїзд знімальної групи “Стоп Корупції” з Києва, суд попри свою ж постанову дозволив журналісту бути присутнім у залі.

 Джерело: Інформаційний портал «СтопКор»

Наступне судове засідання відбудеться 24 вересня 2018 року о 10:00 годині. На цей раз суддя Нанічкіна Н.М. повинна винести вирок стосовно цієї справи та оголосити повний текст ухвали щодо заборони журналісту Володимиру Садикову бути присутнім в залі судового засідання, під час розгляду кримінального провадження за обвинуваченням Соловйова Єгора Федоровича та Дуплій Лесі Михайлівни у вчиненні злочину.

Ми будемо і надалі слідкувати за ходом судового розгляду та інформувати Марганчан.

ГО «Стоп Корупції» м. Марганець

stopkor.marganets@ukr.net

(066) 634 86 82

Scroll to Top
Догори