“Кому й за що?” – нові подробиці гучної справи марганецьких посадовців, яких впіймали на хабарі

Марганецкий очевидец

5 жовтня, у місті Марганець, що на Дніпропетровщині, відбулось засідання депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики та протидії корупції, законності та правопорядку, захисту прав та законних інтересів громадян та співпраці зі ЗМІ.

Про це повідомили місцеві активісти “Стоп Корупції”.

В ході засідання з’явились нові подробиці у справі двох посадовців – заступника міського голови Олесі Дуплій та місцевого начальника відділу екології та землекористування Єгора Соловйова, яких у вересні правоохоронці за руку впіймали на хабарі.

Активісти дізналися, що фігуранти справи без виконання відповідних до законодавства України процедур мали намір дати дозвіл на неправомірне встановлення МАФів біля зупинок міського транспорту.

“Соловйов сказав, що в цьому місті, аби вирішити якесь питання, потрібно платити гроші, і озвучив, що для розміщення кіосків необхідні гроші й турнікет. Він навіть не натякав, а конкретно говорив, скільки й кому потрібно грошей, а також сказав, що бажано установити турнікет до дня міста, а інакше питання з розміщенням кіосків позитивно вирішено не буде” – повідомили вони.

Znimok-ekrana-2018-10-08-o-15.56.57
Олеся Дуплій
Znimok-ekrana-2018-10-08-o-15.57.00
Єгор Соловйов

Зауважимо, що голова депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики та протидії корупції, законності та правопорядку, захисту прав та законних інтересів громадян та співпраці зі ЗМІ Володимир Кондратович, а також міський голова Олена Жадько на засіданні не з’явилися.

Як ми інформували раніше, завдяки спільним діям активістів та журналістів “Стоп Корупції” 24 вересня суд міста Марганця оголосив вирок у справі заступника міського голови Олесі Дуплій та начальника відділу екології та землекористування Єгора Соловйова, яких впіймали на хабарі у розмірі 46 тисяч гривень.

Подробиці читайте в матеріалі: “6 років присудили чиновникам в Марганці завдяки активістам та “СтопКору”.

Джерело: Інформаційний портал «СтопКор»

Scroll to Top
Догори