Випусник ЗОШ №3 після закінчення УДХТУ з відзнакою знайшов себе в Чехії…

Випусник ЗОШ №3 після закінчення УДХТУ з відзнакою знайшов себе в Чехії…

На своїй сторінці у Facebook, Куржанова Н.І. — директор ЗОШ №3, яку незаконно звільнилипоширила цікаву публікацію стосовно випускника її рідної школи, Валентина Калінюка, який закінчив Український державний хіміко-технологічний університет, одержав диплом магістра з відзнакою та зараз працює у Чеській Республіці.

Український державний хіміко-технологічний університет ставить за мету виховати фахівців найвищого ґатунку, які будуть конкурентоспроможними на ринку праці не лише України, а й світу. Будучи єдиним спеціалізованим вищим навчальним закладом з хімічним напрямом підготовки в країні, наш університет надає студентам унікальні знання, які цінуються міжнародними роботодавцями. Про інтерес закордоном до українських фахівців, зокрема випускників УДХТУ, свідчить приклад випускника магістратури УДХТУ 2018 року Валентина Калінюка, який зараз працює у Чеській Республіці.

IMG_9627_novyiy-razmer
Марганецкий очевидец

Інтерес до природничих наук Валентин Калінюк став виявляти ще в школі, де здобув ґрунтовну базову підготовку: цілих чотири роки навчався в Еколого-натуралістичному центрі свого рідного міста Марганець. Вищу освіту за хімічним напрямом Валентин здобував в УДХТУ.

У 2012 році хлопець вступив на факультет ТВМС, де вивчав хімію і технологію еластомерів. За роки навчання в нашому університеті він зарекомендував себе як талановитий і відповідальний студент, заслужив повагу викладачів та однокурсників. Паралельно Валентин вивчав іноземні мови, що знадобилося йому при влаштуванні на роботу.

Отримавши ступінь бакалавра, у 2016 році Валентин вступив до магістратури. Науковим керівником хлопця у написанні магістерської дисертації став доктор технічних наук, професор кафедри хімії та технології переробки еластомерів Овчаров Валерій Іванович. Цей вибагливий викладач сприяв подальшому науковому і професійному зростанню студента, мотивував працелюбність та інтерес до навчання. Валентин одержав диплом магістра з відзнакою, чим продовжив традицію своєї родини, у якій вже декілька поколінь закінчили ВНЗ з «червоним» дипломом.

По закінченню університету Валентин вирішує випробувати себе закордоном і переїжджає до Чехії. Там хлопцем зацікавилася відома компанія Koh-i-Noor Hardtmuth, яка займається виробництвом канцелярських товарів і є одним із лідерів у своєму сегменті. Вона була заснована ще в 1790 році і сьогодні володіє заводами в Чехії, Ліхтенштейні, Польщі, Румунії, Болгарії, Італії, Словаччині, Китаї та Росії.Сьогодні наш герой проживає у місті Чеське-Будейовіце, де знаходиться головний офіс компанії Koh-i-Noor Hardtmuth, і проходить навчання на різних об’єктах, щоб ознайомитися з процесом виробництва і в найближчому майбутньому стати інженером-технологом компанії та використати свої знання на практиці.

20170116_135515_novyiy-razmer
Марганецкий очевидец

Випускники нашого університету цінуються як на батьківщині, так і за її межами, а міжнародні компанії, що мають підприємства в Україні, зокрема, Procter&Gamble, є постійними партнерами УДХТУ і зацікавлені у працевлаштуванні студентів по закінченню університету.

Український державний хіміко-технологічний університет і надалі буде розвивати міжнародні зв’язки та використовувати найновіші методики навчання студентів, щоб випускники мали змогу обирати роботодавців зі світовим ім’ям.

Джерело: ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»

Scroll to Top
Догори