І знов спроба попасти на прийом в «ЧП Петровенко»!

Petrovenko

Як ми зазначали в своїх статтяхНі свободі слова або як керівник КП «Марганець водоканал» Петровенко І.Г. не любить правду…Начальник КП Марганецький водоканал намагається розграбувати підприємство та перетворити його на ЧП Петровенко — Нікополь!Комунальний край корупції: непрозорість тарифоутворення продовжується;Комунальний край корупції: сага про тарифи…Головне гасло не тільки Марганецької влади, а й керівника Марганецького водоканалу – постійна брехня!навколо Марганецького водоканалу з приходом до управління Нікопольської братії відбуваються дуже дивні речі – непрозорість формування тарифів, якісь корупційні схеми при закупівлі реагентів та послуг, використання майна територіальної громади як своє власне, захмарні заробітні плати для керівництва та наближених осіб та багато іншого. Відповідати на всі ці запитання пані Петровенко вперто відмовляється. І ось 30 липня знов на особистий прийом до пані Петровенко вирішили прийти громадяни разом з журналістом ІА «Стоп корупції» В.Садиковим. І перше, що здивувало громаду – це невідомо ким і коли встановлені двері на другому поверсі адміністративної будівлі, які перешкоджають вільно попасти до приймальні водоканалу та на особистий прийом, який зобов’язані проводити начальник управління Петровенко та головний інженер Жилін. Але це ще не все – на контроль цього «творіння»  прийнятий на посаду і отримує чималеньку заробітну плату такий собі вартовий цербер – провідний фахівець з внутрішньої безпеки Костенко Владислав Володимирович. Мало того що він сприяє в протизаконній діяльності керівництва водоканалу по вільному пересуванню по адміністративній будівлі – він ще й перешкоджав діяльності журналіста. З цього приводу ми офіційно звертаємось до органів прокуратури та національної поліції порушити кримінальну справу за ст..171 Кримінального Кодексу України. Відео додається і свідки цієї події є.

Далі нам вдалося все ж таки попасти до приймальні – і ми не були нічим здивовані – як завжди пані Петровенко «була відсутня» а насправді напевно як завжди переховувалась від громади в кабінеті. Дійсно – це ж не по «Лаймам» «відпочивати»…

Довелось нам спробувати спілкуватись з головним інженером Жиліним, який нас дуже здивував — посадова особа юридичних осіб публічного права, який відповідно до Законодавства є суб’єктом декларування і отримує заробітню плату на комунальному підприємстві, яке утворене на майні територіальної громади тобто на НАШОМУ МАЙНІ і створене для задоволення потреб населення, спочатку спробував заборонити відео зйомку, а згодом сказав, що зарплату він отримує не від НАШОГО ПІДПРИЄМСТВА, а від начальника водоканалу Петровенко! Мабуть вони поплутали комунальне підприємство в Марганці з якоюсь своєю приватною фірмою.

Пан Жилін слушно зауважив, що вартість води – майже 13 грн., а вартість каналізації – 18 грн. Ми за це йому дуже вдячні. Напевно на його думку це замало! На запитання громади про можливість підвищення тарифів пан Жилін впевнено відповів – де, на якому сайті або в інформаційних засобах ми це побачили?Дуже слушне запитання! Ми теж питаємо пана Жиліна — де, на якому сайті або в яких інформаційних засобах було повідомлення про підвищення тарифу до 13 грн. за воду та 18 грн. за каналізацію. Нагадати вам, як тишком нишком ви відправляли листи, без ПУБЛІЧНИХ ОБГОВОРЕНЬ, за підписом пані Петровенко про підвищення тарифу на воду до майже 16 грн. та 20 грн. за каналізацію? У нас запитання до пані Петровенко  — де ж повідомлення та обговорення???

Далі взагалі в хамовитій формі він декілька разів сказав, що розмова закінчена і наказав покинути ЙОГО кабінет. Не шановні – ваше це в Нікополі! Нагадаємо, що пан Жилін в 2017 році вже був головним інженером, але дуже швидко звільнився. І ось в 2018 році знову прийнятий на посаду. ЯНКІ ГОУ ХОМ!

Перевіривши сайт НАЗК ми побачили, що пан Жилін В.Г., будучи суб’єтом декларування, подав декларацію про доходи за 2016р. — 19.03.2017р., а за 2017 рік – 21.04.2018р.  Але чомусь забув подати декларацію про звільнення, чим порушив Закон України та скоїв корупційне правопорушення. З цього приводу ми офіційно звертаємось до національної поліції України – скласти протокол про корупційне правопорушення Жиліним В.Г. та передати його до суду.

Запитань до пані Петровенко не поменшало, а тільки побільшало – громада міста впевнена, що основне завдання Петровенко, це зруйнувати Марганецький водоканал та сприяти передачі його до «кишень» певних осіб. Напевно як Аульську ХПС…

Марганецький осередок ГО «Стоп корупції» буде і надалі спостерігати за розвитком подій та інформувати містян.

ГО «Стоп Корупції» м. Марганець

stopkor.marganets@ukr.net

(066) 634 86 82

Scroll to Top
Догори