“Суддя взялася за голову” – як “СтопКор” змусив Марганецький суд допитувати корупціонерів

sud1
Марганецкий очевидец

18 вересня, в Марганецькому суді відбулось засідання у справі заступника міського голови Олесі Дуплій та начальника відділу екології та землекористування Єгора Соловйова, яких звинувачують в хабарництві. Журналісти “СтопКору” приїхали туди через попередню постанову суду не пускати на засідання єдиного місцевого представника ЗМІ, який висвітлював хід справи. “Мені заборонили перебувати в залі суду, а ця справа набула неабиякого розголосу, адже в ній помічені місцеві високопосадовці” – прокоментував він.

Znimok-ekrana-2018-09-19-o-12.28.48
Марганецкий очевидец

Активісти розповіли, що завдяки приїзду знімальної групи з центрального офісу, відбулось найбільш результативне засідання за ті два роки, що триває справа. Упродовж 7 годин суддя заслухувала всі сторони за участю адвоката та прокуратури, а також дозволила провести перевірку наявності й причетності до справи вилучених раніше у підозрюваних коштів.

sud2
Марганецкий очевидец
sud3
Марганецкий очевидец

Крім того, журналісти “Стоп Корупції” з’ясували, що обвинувачувані вперше за цей час були допитані.

Також через приїзд “СтопКору” з Києва суд попри свою ж постанову дозволив місцевому журналісту бути присутнім у залі.

Обвинувальний вирок, а також повний текст ухвали про заборону присутності нашого колеги з Марганця суд зачитає 24 вересня.

Нагадаємо, що вже 2 роки Марганецький суд розглядає справу двох чиновників, яких впіймали за руку на отриманні хабара в розмірі 46 тисяч гривень. Було відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Додамо, що увесь період, поки триває слідство, підозрювані ходять на роботу й продовжують обіймати свої посади.

Ба більше, 13 вересня цього року Марганецький міський суд постановив не пускати Володимира Садикова – єдиного журналіста, який висвітлював подію, на засідання щодо винесення рішення у цій справі через нібито оприлюднене відео попереднього зібрання.

Джерело: Інформаційний портал «СтопКор»

Scroll to Top
Догори