Юлія Тимошенко підтвердила свою рішучість домогтися зниження ціни на газ вдвічі

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в прямому ефірі ток-шоу “Свобода слова” на телеканалі ICTV заявила, що після перемоги на виборах новий президент подасть до парламенту законопроект про зміну порядку забезпечення населення газом. Українці отримають газ власного видобутку за вдвічі нижчою ціною, що суттєво зменшить видатки на житлово-комунальні послуги.

Лідер партії “Батьківщини” пояснила, що від моменту здобуття Україною незалежності та до 2014 року існував порядок, за яким український газ власного видобутку віддавали на потреби населення “за українськими цінами”. Його як вистачало 10 років тому, так і вистачає зараз. Сьогодні Україна видобуває тільки на державних підприємствах 16.4 млрд. кубометрів газу, а люди на всі свої потреби (тепло, гаряча вода) використовують лише 15.8 млрд. кубометрів. Саме тому законопроект, який поверне український газ українцям стане одним з перших, що подасть новий президент.

Юлія Тимошенко зазначила, що реальна ціна на газ, за бухгалтерією “Укргазвидобування”, враховуючи вартість видобутку газу, якщо взяти всі податки та додати ще 30% рентабельності, транспортування і 30% прибутковості для розвитку галузі – 3,55 грн. за кубометр, “а українцям продають сьогодні газ по 8.55 грн.”.

 

Scroll to Top
Догори