На Дніпропетровщині суд зобов’язав закрити небезпечну для життя лікарню

5e01dc3490c5e395114022Дніпропетровський окружний адміністративний суд прийняв рішення про зупинення роботи інфекційного відділення Марганецької центральної міської лікарні через виявлені під час перевірки порушення пожежної та техногенної безпеки.

Про це розповів голова марганецького осередку ГО «Стоп корупції» Сергій Хникін.

У 2018 році Департамент капітального будівництва державної адміністрації Дніпропетровської області спрямував на реконструкцію об’єктів Марганецької центральної міської лікарні більш ніж 25 млн грн, при цьому кошторис змінювався тричі, у підсумку чого вартість робіт зросла до цієї суми. Але вже після помпезної презентації відремонтованої лікарні місцевою владою Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області виявило порушення правил пожежної та техногенної безпеки та висунуло вимогу закрити інфекційне відділення.

При цьому, за словами пана Хникіна, забезпечення об’єкта пожежною системою належного рівня від початку було вказане у кошторисі.

Активісти марганецького осередку «Стоп корупції» за фактом виявлених порушень звернулися до прокуратури із заявою про порушення кримінальної справи за статтями 191 та 366 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Але жодного провадження, жодної перевірки правоохоронними органами так і не було проведено.

«На сьогодні пацієнти, які перебувають у відділенні, лікуються від одного, а постраждати можуть зовсім від іншого. І виникає запитання, що збирається у цьому випадку робити місцева влада – чи будуть спрямовані кошти на обладнання пожежних систем, чи відділення просто закриють? І чи будуть знайдені та притягнуті до відповідальності винні у цих халатних порушеннях?» – зазначив Сергій Хникін.

Читати також: На Дніпропетровщині хочуть закрити відремонтоване інфекційне відділення лікарні

Джерело: Інформаційний портал «СтопКор»

Scroll to Top
Догори