Обмеження електропостачання водоканалу Марганця скасовано під гарантії оплати боргу за електроенергію мерією міста та керівництвом водоканалу

61Оператор системи розподілу скасував обмеження електропостачання КП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Марганецької міськради, заплановане на 24 вересня. Мер міста Марганець та керівництво водоканалу надали гарантії оплати боргу до кінця жовтня.

В результаті переговорів між підприємствами та мерією міста Марганець було досягнуто домовленості про оплату боргу. Вони мають почати виконуватися до 28 вересня. Згідно з вимогами Закону «Про ринок електричної енергії», в разі невиконання домовленості оператор системи розподілу змушений буде обмежити електропостачання підприємству-боржнику вже 29 вересня.

ДТЕК Дніпровські електромережі закликає керівництво підприємства та мерію міста Марганець відповідально поставитися до наданих гарантій та виконати в строк необхідні для погашення боргу платежі.

Відзначимо, що на вересень 2020 загальна сума заборгованості КП «ВУВКГ» ММР за спожиту електроенергію становить 27 млн ​​грн. Керівництво підприємства останні 6 місяців порушує графік погашення заборгованості та розрахунки за поточний розподіл електроенергії. Недоплата за цей період склала 5,3 млн грн. У зв’язку з цим оператор системи розподілу 24 вересня мав обмежити електропостачання КП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Марганецької міськради, згідно з вимогами Закону «Про ринок електричної енергії», Кодексу Систем Розподілу та Правил роздрібного ринку електроенергії.

Джерело: ДТЕК Дніпровські електромережі

Scroll to Top
Догори