У Марганці молодь вийшла на екологічний страйк (фото, відео)

У четвер 19 березня 2020 року у місті Марганець небайдужа молодь долучилася до всесвітньої акції “Глобальний страйк за клімат” і вимагали прийняти заходів до збереження навколишнього середовища.

До речі, саме Марганець став першим містом України, який розпочав цей страйк.

Організатором виступив молодіжний громадський рух Fridays For Future Ukraine. Гасло страйку: “Досить пустих обіцянок!”. Як розповіла нам учасниця акції Джулія Бонд, в Марганці немає пунктів збору використаних батарейок. Просто так викидувати такі відходи не можна, адже це забруднює довкілля.

Тому люди вимагають:

  • організувати в місті пункти прийому небезпечних відходів (ртутних термометрів, ламп, батарейок, акумуляторів, тощо) із їх правильною утилізацією;
  • налагодження сортування і переробки відходів мешканців міста Марганцю.

Окрім вимог вони підготували пропозиції щодо шляхів вирішення цих проблем, які базуються на успішному досвіді міст України.

Волонтерка Бонд також повідомила про реакцію іноЗМІ і коментарій старший ексрадника ООН в Україні Marcus Brand.

“Хочу повідомити, що новини про наш екологічний страйк в Марганці поширюються не тільки серед українських ЗМІ, але й по всій планеті. Годину тому я надала інтерв’ю німецькому виданню TAZ – кореспонденту в Києві Bernhard Clasen. Інформація поширюється також в Twitter, де про страйк в Марганці пишуть наряду з новинами про страйки FFF в Філіппінах, Бангладеші, Італії та ін. Також нещодавно одну з моїх публікацій про екологічний страйк прокоментував старший ексрадник ООН в Україні Marcus Brand”, – написала Джулія у Facebook.

Також як зазначають активісти, вони відправили офіційні листи з вимогами міському голові м. Марганець Боровику Геннадію та нардепу по округу №40 Трухіну Олександру.

Що відомо:

  • 19 березня в світі відбувся найбільший на планеті глобальний страйк за клімат в 2021 році від молодіжного руху Fridays For Future.
  • В Україні вуличні акції пройшли в більш ніж 12 містах: Києві, Харкові, Львові, Вінниці, Запоріжжі, Рівному, Миколаєві, Одесі, Стрию, Маріуполі, Кропивницькому, Вознесенську, Марганці та інших.
Scroll to Top
Догори