Як в ополонці: у басейні Марганця зупинили підігрів води

Screenshot_2021-05-18 marganec-baseyn jpeg webp (Изображение WEBP, 700 × 466 пикселов)З травня у марганецькому плавальному басейні припинено теплопостачання. Підготовка до змагань спортсменів вимушено призупинена. Плавці звернулися з проханням відновити теплопостачання. Про це повідомили в Марганецькому відокремленому підрозділі «Стоп корупції».

Без теплопостачання, а отже і підігріву чаші басейну та води для душових заняття з плавання не можуть проводитися. На сьогодні немає можливості проводити заплановані заходи у ДЮСШ №2, серед яких — тренування для участі в обласних змаганнях та підготовка молоді до вступу до вищих навчальних закладів фізичного виховання, повідомили активісти з Марганця.

«Робота басейну – це складний механізм, який потребує чималих витрат. Тісна співпраця колективу ДЮСШ №2, міської влади, енергопостачальних організацій забезпечує можливість безперебійного функціонування плавального басейну», – зазначив керівник марганецького підрозділу Сергій Хникін.

baseyn

До речі, Хникін – кандидат у майстри спорту СРСР, неодноразовий переможець обласних, республіканських змагань та призер всесоюзних змагань. Тому спорт, а особливо плавання, йому дуже близьке.

У Марганці з 2017 року подачу гарячої води та підігрів басейну здійснювала ТОВ «АПС ПАУЕР ТЕХНОЛОДЖИ».

Саме ця теплопостачальна організація, що є монополістом у місті, надавала можливість працювати басейну протягом всього навчального року, навіть поза опалювальним сезоном.

marganec-doc2

У травні цього року теплопостачання басейну було припинено, про що 30 квітня у письмовій формі повідомили представники « АПС ПАУЕР ТЕХНОЛОДЖИ». Постачальники теплоенергії проігнорували направлене на їхню адресу звернення від міського голови Геннадія Боровика щодо продовження подачі теплоенергії, аби вихованці закладу мали змогу підготуватися до обласних змагань.

«Представники вищезазначеного підприємства відмовилися допомагати місту та розвитку спорту, пояснюючи тим, що режими роботи котельні виходять за межі встановлених нормативів роботи й істотно підвищують витрати палива, енергоресурсів, підвищують ризик виходу з ладу обладнання. Хоча протягом минулих років таких проблем не було. І це при тому, що місто сплачує чималі кошти за встановленими тарифами з теплопостачання, які значно вищі за тарифи на газ.

«АПС ПАУЕР ТЕХНОЛОДЖИ» самостійно вирішило не опалювати басейн, незважаючи на те, що плавці готуються до змагань, саме після відзначення 45-річного ювілею ДЮСШ №2, де міський голова Геннадій Боровик вручив презенти вихованцям спортивної школи і привітав зі святом. Такий вчинок скоєно навмисно, аби підірвати авторитет представників міської влади», – пояснюють ситуацію у Марганці.

Постраждали діти з листами звертаються до міської влади, аби басейн відновив свою роботу. Під клопотанням підписались 25 вихованців басейну.

Screenshot_2021-05-18 marganec-zvernennya jpeg webp (Изображение WEBP, 846 × 1015 пикселов) — Масштабированное (58%)

«Представники міської влади роблять усе можливе, аби відновити роботу плавального басейну. Адже фізичне виховання молоді міста має бути завжди у пріоритеті», – зазначив заступник міського голови і координатор «Стоп корупції» у Марганці Роман Лук’яненко.

Він зазначив, що вже відправлено звернення до голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентина Резніченка, голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука щодо недопущення від’єднання від тепла спортивної школи. Тривають переговори з представниками ТОВ «АПС ПАУЕР ТЕХНОЛОДЖИ», однак монополісти ніяк не реагують.

Керманичі міста звернулися до відповідних правоохоронних органів та Антимонопольного комітету України, аби перевірити ТОВ «АПС ПАУЕР ТЕХНОЛОДЖИ» на порушення чинного законодавства і перевірити, чи відповідає встановлений тариф наявному.

Зазначимо, раніше керівник марганецького відокремленого підрозділу “Стоп корупції” Сергій Хникін розказав про особливості роботи антикорупційної організації в Марганці.

Джерело: Інформаційний портал «СтопКор»

Scroll to Top
Догори