Активіст відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у Марганці став депутатом (фото)

lukyanenko-stopcor227 травня заступник міського голови Марганця і координатор регіонального підрозділу ВГО «Стоп корупції» Роман Лук’яненко урочисто склав присягу депутата Марганецької міської ради. Про це повідомили представники місцевого осередку антикорупційної організації.

Досвідчений борець з корупцією і заступник міського голови Роман Лук’яненко отримав депутатське посвідчення на 13-й черговій сесії міської ради восьмого скликання. За рішенням Марганецької міської Територіальної виборчої комісії саме Роман як наступний у списку партії замінив в міськраді колегу з ПП «Європейська солідарність». Той 5 разів поспіль обирався депутатом, і як обранець і лікар тривалий час допомагав людям, утім був змушений скласти повноваження, бо за станом здоров’я не зміг виконувати свої депутатські обов’язки.

Згідно з процедурою, марганецька територіальна виборча комісія офіційно повідомила Центрвиборчком та марганецьку міську раду про заміну у складі депутатського корпусу.

Лук’яненко урочисто зачитав присягу депутата і отримав посвідчення від міського голови Марганця.

Зазначимо, на місцевих виборах 2020 Роман отримав найбільшу підтримку виборців на своїй дільниці. Утім через зміни у виборчому законодавстві партія не отримала мандатів і стопкорівець у жовтні не потрапив до ради.

Роман Лук’яненко став третім представником команди «Стоп корупції» у Марганці з депутатським мандатом. Осередки всеукраїнської громадської організації з різних куточків України щиро привітали колегу з новим рівнем відповідальності і довіри.

Screenshot_2021-06-01 lukyanenko-stopcor jpeg webp (Изображение WEBP, 1274 × 821 пикселов) — Масштабированное (71%)

Зазначимо, Роман Лук’яненко зі «Стоп корупції» вже майже 5 років, він – засновник одного з перших регіональних підрозділів організації – Марганецького. Досвідчений і принциповий громадський діяч разом з командою однодумців роками викривав факти розкрадання бюджету та корупції в органах місцевого самоврядування. Марганецькі активісти домоглися звільнення мера-регіонала та вивели на чисту воду мера-корупціонера. В результаті отримали потужну підтримку марганецької громади під час місцевих виборів 2020 року. Команда марганецьких стопкорівців отримала у 2020 році депутатські повноваження і тепер захищає інтереси громади вже на сесіях міськради.

«Рухаюсь далі. Дякую родині «СтопКор». Укріплюємо антикорупційні позиції. Будемо наводити лад у Марганці, піднімати його. Працюватимемо у тісній взаємодії з громадськими об’єднаннями. Намагатимемось разом перетворити Марганець на європейське місто без корупції», – зазначив Лук’яненко.

Джерело: Інформаційний портал «СтопКор»

Scroll to Top
Догори