На Дніпропетровщині вакцинували від коронавірусу понад 80 дітей

61161ecfa8515398587929На Дніпропетровщині почали вакцинувати від коронавірусу мешканців від 12 років. Вже щепили понад 80 дітей. Загалом в області зробили більш ніж 590 тис щеплень. Про це повідомила заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб під час виїзного брифінгу у дніпровському центрі вакцинації №5.

«На жаль, коронавірус не відступає. Найкращий спосіб захистити себе та близьких від хвороби і тяжких ускладнень – вчасно вакцинуватися. На Дніпропетровщині вже зробили більш ніж 570 тис щеплень від COVID-19», – зазначила Ольга Горб.

«Наш центр вакцинації працює з червня. За цей час щеплення зробили понад 4 тис людей. Зокрема, вакцинуємо і дітей від 12 років. Їх щеплюємо американо-німецьким препаратом Comirnaty», – сказала генеральна директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги №5 Альбіна Оношко.

Дітей від 12 років дозволено вакцинувати від коронавірусу за певних підстав, додала медична директорка центру Альона Олексенко. Зокрема, коли є ризик важкого перебігу недуги через супутні хвороби. Або якщо дитина їде до родичів, на навчання чи спортивні змагання до країн, які вимагають міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Джерело: ДніпроОДА

Scroll to Top
Догори