Позачергова сесія Марганецької міської ради: земля, вода та інше

21_09_02_sesiya_2На 27 позачергову сесію Марганецької міської ради VIII скликання, що відбулася 2 вересня, було винесено 5 проектів рішень. Особливий емоційний акцент викликало питання про надання дозволу на виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель несільськгосподарського призначення за межами населених пунктів Марганецької міської територіальної громади, у числі яких знаходяться і землі гірничо-збагачувального комбінату. Міський голова Геннадій Боровик підкреслив, що мова стосується усіх земель колишньої Новокиївської селищної ради, які необхідно оцінювати, адже це чималий відсоток наповнення до міського бюджету.

Болюче питання – борги населення за спожиту електроенергію, які призвели до відключення від водопостачання Томаківської та Мирівської ОТГ. Цього дня на позачерговому засіданні були присутні представники Томаківської територіальної громади. Керівник КП «ВУВКГ ММР» Валентин Ваданов детально поінформував присутніх про ситуацію, що склалася на підприємстві. До липня цього року з міського бюджету перераховувалися чималі суми для погашення боргу перед постачальниками електроенергії.
З липня протерміновано платіж, що складає 1 100 000. Причина – зниження плати за воду населенням. Загроза відключення водопостачання у Марганці – стає все реальнішою. Тож, міський голова Геннадій Боровик вкотре звернувся до жителів трьох громад щодо сплати комунальних послуг. На сьогодні 81% марганчан сплатили за користування водою, а томаківчани і мирівчани – по 54%. Тобто, половина населення сусідніх громад не вважає за необхідне сплачувати за воду.

«Чому депутати Марганецької міської ради мають щоразу пояснювати своїм виборцям, що у місті немає можливості зробити усе, на що вони розраховують. Бо сплату боргів – ще ніхто не відміняв. Чому не усі громади це розуміють», – зазначив міський голова Геннадій Боровик.
На сьогодні у Томаківці та Мировому відбулися сесії, на яких депутати підтримали рішення щодо перерахування коштів зі сплати заборгованості. Томаківка – 700 000 грн, Мирове – 400 000 грн. І тільки після цього ситуація зрушила з місця. Вже невдовзі очікується подача води до сусідніх ОТГ.
Всі рішення, які було винесено на чергу денну, підтримано депутатським корпусом більшістю голосів.

21_09_02_sesiya_1

Джерело: Марганецька міська рада

Scroll to Top
Догори