29 сесія: сквер Шевченка не прийнято на баланс міста, електронні петиції Ю.Бонд, “13 пенсія”, тощо…

У міськвиконкомі відбулося чергове 29 засідання сесії Марганецької міської ради. На порядок денний було винесено 42 питання. Усі проекти рішень було попередньо розглянуто на засіданнях профільних депутатських комісій, 2 з яких було знято на доопрацювання.

Розпочалася сесія з визнання повноважень депутата Марганецької міської ради Плугіна Сергія Сергійовича від Дніпропетровської регіональної організації політичної партії «Опозиційна платформа – за життя», як наступного за черговістю. Від 30 вересня С. Плугіна включено до списку депутатів Марганецької міської ради Нікопольського району Дніпропетровської області VІІІ скликання.

Також під час засідання чергової сесії депутати розглянули рішення стосовно трьох електронних петицій, які набрали необхідну кількість голосів марганчан. Усі три петиції, а саме: «Про розгляд петиції гр. Бонд Ю.М. «Організація збору та утилізації небезпечних відходів»», «Про розгляд електронної петиції «Благоустрій та організація міського пляжу на березі Каховського водосховища для мешканців м. Марганець», «Про розгляд електронної петиції «Підвищення бюджету на стерилізацію безпритульних тварин до 500 000 грн» були взяті до уваги депутатським корпусом. Присутні хотіли поспілкуватися з громадянкою Юлією Бонд, якої, на жаль, не було на черговому засіданні міської ради. Тож з урахуванням обговорень, депутатами було вирішено запросити автора петицій на засідання профільних комісій і поспілкуватися особисто.

Одне з питань, яке не підтримали депутати міської ради – «Про безоплатне прийняття до комунальної власності Марганецької міської територіальної громади витрат (проектно-кошторисна та технічна документація, капітальні інвестиції в основні засоби тощо) щодо об’єкта завершеного будівництва «Реконструкція скверу ім. Т.Г.Шевченко в м. Марганець Дніпропетровської області. Коригування». Обранці громади відмовилися приймати на баланс міста сквер ім. Т. Шевченка, адже ремонтні роботи у сквері було виконано не в повному обсязі. Немає громадського туалету, зламані гойдалки, недороблена плитка тощо. За словами депутатів, якщо сквер ім. Т. Шевченка взяти на баланс міста, доведеться з міського бюджету виділяти кошти, аби завершити реконструкцію.

За пропозицією депутатів міськради, на сесії Марганецької міської ради депутатами було підтримано звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення підвищення тарифів для населення та вжиття заходів для забезпечення додаткових виплат пенсіонерам, а саме: здійснити у листопаді 2021 року виплату «13 пенсії» пенсіонерам, пенсія яких нижче середньої. Для забезпечення цих виплат необхідно використати частину коштів, отриманих від МВФ на подолання наслідків пандемії.

Інші питання стосувалися функціонування закладів освіти, штатного розпису комунальних підприємств, земельні питання тощо.

З прийнятими рішеннями, результатами голосування депутатів міської ради кожен може ознайомитися на офіційному веб-порталі Марганецької міської ради у розділі сервісу візуалізації «Голос».

Джерело: Марганецька міська рада

Scroll to Top
Догори