Марганець у “червоній зоні”

21_10_20_covid_2У міськвиконкомі 20 жовтня відбулася нарада стосовно недопущення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 та забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення.

У засіданні взяли участь міський голова Геннадій Боровик, заступник міського голови Леся Дуплій, керуючий справами виконкому Тетяна Величко, керівники відділів міськвиконкому та підприємств і установ міста.

Під час робочої зустрічі присутні заслухали доповідь в.о. директора КНП «Марганецький центр первинної медико-санітарної допомоги» Ігоря Негоду. Він зазначив, що наразі кожен, хто має підозру на COVID-19, має змогу безкоштовно пройти тестування ПЛР методом. Для цього необхідно звернутися до сімейних лікарів. Станом на 20 жовтня до Марганецької лікарні ще не надійшли експрес-тести для визначення антигену коронавірусу. Однак Ігор Олександрович наголосив на тому, що експрес-тести не є підставою для встановлення діагнозу і вони мають лише рекомендаційний характер.

Далі інформацію надала в.о. директора КП «Марганецька міська лікарня» Олена Соломаха. З 14 жовтня у місті відновило роботу інфекційне відділення, у якому приймають хворих на COVID-19. На сьогодні спостерігається зростання кількості захворювання населення на коронавірус. До міської лікарні звернулися більше сорока марганчан, у 25 з яких підтверджено коронавірус. У реанімації перебувають 8 хворих у важкому стані, 7 з яких підключено до апарату штучної вентиляції легень.

Міський голова Геннадій Боровик наголосив на тому, щоб керівники первинної і вторинної ланок медицини особисто проконтролювали і провели бесіду з медичним персоналом, аби у кожного на першому плані був людський фактор і невідкладне надання допомоги всім, хто її потребує.

Інші питання стосувалися функціонування закладів освіти, міських автобусних маршрутів, малого бізнесу. Зокрема, заступник начальника Марганецького відділення поліції Роман Пафнутьєв зазначив, що у маршрутках штрафуватимуть і населення, і водіїв, які не одягають захисну маску. Також у період «червоної зони» у маршрутному таксі водієві заборонено підвозити пасажирів, яким не вистачило сидячого місця тощо.

Наостанок міський голова звернувся до всіх учасників наради віднестись з усією серйозністю до динаміки зростання захворювання. Необхідно, аби кожен провів роз′яснювальну роботу з працівниками підприємств та установ міста, населенням. Адже кожному необхідно дотримуватися карантинних обмежень та не ризикувати власним життям та здоров’ям.

Джерело: Марганецька міська рада

Scroll to Top
Догори