З’явилась реакція марганецького головного лікаря на публікацію у соцмережах…

photo_2021-11-04_12-19-46Головний лікар міста Марганець Олена Соломаха емоційно відреагувала на публікацію марганчанки у соцмережах щодо непрофесійного лікування її бабусі у марганецькій лікарні та розповіла, чому так сталося:

Шановні Марганчани, в цей нелегкий для всіх час, мені, як керівнику лікарні, дуже боляче читати публікації про те , як незадовільно працюють медичні працівники. Сподіваюсь, що не потрібно нагадувати, що зараз медичні працівники працюють з великим перенавантаженням. Розумію, що людям важко зрозуміти, чому лікарі виконують не ті призначення, які повинні виконати, на думку пацієнтів чи їх рідних. Для того, щоб це розуміти, треба мати фахову освіту. Особливо тяжко зорієнтуватися людям зараз – в період пандемії COVID-19, інфекційного захворювання, яке розповсюджується «зі швидкістю світу».

Особисто вразила нещодавня публікація, де онучка розповідає, що її бабусю лікар поклала до ковідного відділення, а не до неврологічного відділення з інсультом, бо експрес-тест на covid негативний і у цьому відділенні бабуся ризикує заразитися на covid та ще й не отримає лікування інсульту.

Встановити наявність коронавірусу можна лише проведенням ПЛР тесту. У бабусі, окрім проявів інсульту, були прояви пневмонії та напередодні помер чоловік від коранавірусної хвороби.

Тривогу онучки за здоров’я та життя бабусі зрозуміти можна, не можна зрозуміти чому люди , які не мають відповідної фахової освіти, вважають себе експертами в медицині, епідеміології та вважають, що знаються в цих питаннях краще, ніж лікар.

В даному випадку важко уявити наслідки того, якби лікар дійсно, за наполяганням рідних, госпіталізував бабусю до відділення неврології, де лікуються важкохворі, в т. ч. з інсультом, а потім би отримав позитивний результат ПЛР тесту на covid!!! Тоді б були наражені на небезпеку багато інших людей – і пацієнти, і медичні працівники! Тим більше, що ПЛР тести вже виявилися позитивними!

В публікації автор так легко призвав до відсторонення лікаря від посади, за начебто нефахові дії , так легко закликав інших людей ставити під сумнів фаховий рівень висококваліфікованого лікаря, лікаря – анестезіолога, а анестезіологія та реанімація – є однією з найскладніших лікарських спеціалізацій. Лікаря, який на даний час, працює добу через добу, рятує життя людей, не має можливості приділяти належну увагу собі та своїй родині!

Я час від часу отримую звернення від мешканців міста ,щодо неналежного виконання медичними працівниками лікарні своїх обов’язків – хтось довго чекав від лікаря призначень для своїх рідних, когось не пустили в «ковідне» відділення відвідати рідних, комусь довго підключали кисневий концентратор, комусь не зробили рентген, бо в ренгенкабінеті після встановлення нового обладнання просто укладали кахельну плитку на підлогу, до речі 2 робочих дні , але зробили флюорографію та встановили діагноз і т. і.

Водночас я бачу, як працюють медичні працівники зараз, з яким перенавантаженням працюють сестрички та санітарочки в ковідному відділенні, бо не всі погоджуються там працювати, як сестрички приносять з дому білизну та подушки- бо терміново розгорнути 100 додаткових ліжок нереально важко, як рятують життя та переживають смерті лікарі – анестезіологи та взагалі медпрацівники відділення реанімації, в той час коли переважна більшість пацієнтів не вакциновані, деякі за 2-3 тижні хвороби не зверталися до лікаря . Але я хочу зазначити, що медичні працівники це такі ж самі люди, як і всі інші, які так само мають свої проблеми, почуття, хвороби і т.і.
Зараз важко всім, а як так, то, мабуть, треба мати терпіння, взаєморозуміння та взаємну повагу один до одного. Якщо ми з такою легкістю будемо «знімати з посади» лікарів та медпрацівників взагалі , якщо не будемо чути один одного – ризикуємо залишитися без медичної допомоги. Інші лікарні не дуже далеко, мають такий самий кадровий дефіцит- зараз можна лікуватися де завгодно, але ж можна не встигнути!!!

Вакцинуйтесь, бережіть себе, виконуйте поради лікарів і всі будемо живі і здорові!

Screenshot 2021-11-04 at 12-35-10 (20+) Facebook

Scroll to Top
Догори