У Марганці виділено кошти на встановлення кисневої станції у лікарні

002У міськвиконкомі відбулася позачергова 34 сесія Марганецької міської ради. На розгляд депутатського корпусу було подано 5 проектів рішень, які було прийнято більшістю голосів.

У ході сесійного засідання депутати підтримали питання стосовно неприпустимості грубого наступу на фінансову спроможність місцевого самоврядування (щодо законопроєкту від 15.09.2021 р. № 6062 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України»). Від імені та в інтересах Марганецької міської територіальної громади депутати міськради звернулися до Кабінету Міністрів України, Голови Верховної Ради України і до Президена України, аби не допустити ліквідацію з 2023 року бюджету розвитку місцевих бюджетів, що стане катастрофою для територіальних громад.

Також було прийнято рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 24 грудня 2020 року № 34-3/І «Про бюджет Марганецької міської територіальної громади на 2021 ріку». Завдяки цьому буде виділено кошти (субвенція з обласного бюджету) на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Вже невдовзі у центральній міській лікарні буде встановлено комплекс обладнання, яке дозволяє видобувати значні обсяги очищеного кисню безпосередньо з навколишнього повітря та подавати його під необхідним тиском у мережу до госпітальних ліжок.

Інші проекти рішень стосувалися земельних питань, зокрема, проведення нормативної грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів.

004

003

Джерело: Марганецька міська рада

Scroll to Top
Догори