США не скорочуватимуть оборонний бюджет для України у 2023 році, – Білий дім

Адміністрація президента США Джо Байдена не очікує у 2023 році будь-якого скорочення коштів, закладених у бюджеті на допомогу Україні, у тому числі військовій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Білий дім.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван зазначив, що минулого року у рамках об'єднаного законопроекту американська адміністрація запросила у законодавців 37 мільярдів доларів до кінця фінансового року, Конгрес фактично збільшив цю суму до 45 мільярдів.

"Це кошти, які були асигновані. Це кошти, які ми починаємо виділяти. І я не передбачаю, щоб ці гроші у нас забрали", – сказав він, відповідаючи на запитання про те, чи можуть республіканці у Конгресі обмежити надання допомоги Україні.

Він підкреслив, що адміністрація США "точно має ресурси для підтримки України протягом усього або майже всього 2023 року як шляхом надання допомоги у сфері безпеки, якої вона потребує, так і шляхом надання економічної, гуманітарної допомоги та сприяння у сфері енергетики".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що Республіканці у Палаті представників Конгресу США обговорюють угоду, яка дозволить Кевіну Маккарті обратися на посаду спікера. Угода передбачає скорочення оборонного бюджету на 2023 рік, до якого також входить і військова допомога Україні.

Також раніше ми писали, що у понеділок, 9 січня, Палата представників США проголосує за урізання повноважень нового спікера Кевіна Маккарті. Очікується, що за новими правилами він працюватиме протягом двох років.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори