Зеленський про німецькі ЗРК IRIS-T: Хороша система, нам би їх побільше

Серед озброєнь, яких наразі Україна потребує найбільше, є західні системи протиповітряної оборони. Зокрема німецькі зенітно-ракетні комплекси IRIS-T.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю президента Володимира Зеленського телеканалу ARD.

"Потрібні системи ППО, щоб максимально захистити наше небо. Я тут вдячний Німеччині за IRIS-T. Це хороші системи, нам би їх побільше. Олаф Шольц обіцяв, повіримо канцлеру. Будемо чекати. І, звичайно, NASAMS, Patriot", – вказав глава держави.

Водночас Зеленський зазначив, що Україні потрібен захист на полі бою. За його словами, мовиться про артилерію, РСЗВ, важливу бронетехніку – БМП, БТР різного виду.

"Потрібні танки – це вид тієї техніки, яка у нас в дефіциті, нема чого приховувати. Дефіцитними є й снаряди до всього перерахованого", – заявив президент.

Глава держави додав, що "хочеться нової сторінки" у війні.

"Це, звичайно, літаки. Хочеться, щоб контролю неба в росіян не було. Звичайно, потрібні ракети дальньої дії. Щоб вони не били по наших містах", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що уряд її країни не заперечуватиме, якщо Польща передасть Україні танки Leopard 2.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори