В Україні розробили стратегію політики щодо переселенців до 2025 року

Уряд України розробив Стратегію державної політики внутрішнього переміщення до 2025 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

"В поточному році пріоритетом буде тимчасова інтеграція переміщених осіб на нових місцях проживання та підготовка до повернення їх на місця постійного мешкання" – сказала Верещук.

За її словами, на сьогодні в Україні зареєстровано майже 5 млн переселенців, а їх фактична кількість – близько 7 млн осіб. Ще близько 5 млн українців знайшли прихисток за межами країни.

"Уряд розробив Стратегію державної політики внутрішнього переміщення до 2025 року та покроковий план реалізації цієї стратегії", – додала міністр.

Зазначається, що стратегія передбачає 5 цілей:

Сприяння адаптації переселенців на новому місці проживання; Інтеграція переселенців в нових громадах; Безпечна евакуація людей з небезпечних районів, задоволення їхніх гуманітарних потреб; Посилення спроможності держави реагувати на виклики щодо підтримки внутрішнього переміщення; Підтримка безпечного повернення до покинутого місця проживання та реінтеграції людини.

Нагадаємо, що Норвезька рада у справах біженців відкрила реєстрацію на отримання грошової допомоги для переселенців і людей, які проживають у районах, постраждалих внаслідок бойових дій.

В Україні понад 5 мільйонів внутрішніх переселенців – люди, які залишили домівки, часто не мають ні роботи, ні достатньо засобів до існування. В таких випадках підтримку надають благодійні фонди.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори