Лікарі швидкої допомоги з Марганцю рятують життя під обстрілами

Медикам швидкої допомоги із Марганцю на Дніпропетровщині доводиться рятувати життя своїх земляків під ворожими обстрілами.

Про це повідомляє директор Обласного центру екстреної медицини Радій Шевченко. Окупанти з лівого берега Каховського водосховища близько обіду почали обстрілювати місто. Деякі люди займалися своїми справами і не встигли сховатися. Вони потрапили під град снарядів та уламків. Постраждало семеро людей.

На виклики негайно направили 5 бригад екстреної медичної допомоги із самого Марганцю та сусідньої Червоногригорівки. Дві жінки, 57 та 62 років, загинули на місці. Чотирьох поранених – трьох жінок, 38, 67 та 84 років, та 66-річного чоловіка госпіталізували з пораненнями різної важкості до Марганецької міської лікарні. З цими пораненими працювали бригади з Марганцю. Бригаді з Червоногригорівки, яка прибула трохи згодом, довелося рятувати 83-річну жінку. Вона під обстріл не потрапила, але в неї на очах загинула 62-річна донька та відірвало уламком кисти правої руки у 66-річного зятя.

Як зазначили керівники медиків, вся зміна Марганецької підстанції ЕМД відпрацювала на порятунку постраждалих марганчан на одному диханні, на одному пориві, без претензій, незважаючи на загрозу повторного артобстрілу. Негайно виїхали на виклики, швидко та якісно надали допомогу пораненим та доставили їх у стаціонар для подальшого лікування, за що їм величезна подяка та повага.

Scroll to Top
Догори