П’ять машин швидкої допомоги передали на передову та у лікарню на Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині волонтери передали військовим та лікарям п’ять швидких загальною вартістю понад 450 тисяч євро. “Швидкі” в Хорватії закупила вугільна компанія з Польщі. Їхня вартість – 468 тисяч євро.

Одну з машин швидкої отримала томаківська лікарня. Саме туди привозять цивільних поранених внаслідок обстрілів у Нікопольському районі.

“Дуже нам буде ця швидка медична допомога при нагоді, тому що у нас автотранспорт старий, наймолодша машина – 1998 року. По-перше, комфортні умови для хворих будуть, можливо при транспортуванні”, – сказав директор Томаківської районної лікарні Ігор Грищенко.

Ще чотири машини відправлено у східному напрямку на фронт.

“З самого нуля доводиться вивозити на позашляховиках, тому що ці машини туди фізично не пройдуть. Далі, після того, як доставлять до більш-менш нормальної траси, більшість пацієнтів, поранених солдат, на жаль, вже нестабільні. Тому засоби реанімації у цих авто вкрай необхідні”, – каже старший лейтенант медичної служби Антон. Автомобілі легкі, що важливо для бойових медиків, кажуть волонтери.

Ці автомобілі швидкої оснащені італійськими дефібриляторами, компактними апаратами ШВЛ. Побажання по медичному обладнанню збирали від лікарів з усієї України.

“Це найвища категорія швидких, які працюють не тільки в Україні, а й в країнах Євросоюзу. Ми не економили на обладнанні, не брали найдешевше, взяли те, що підходить під умови використання військових парамедиків та медиків у прифронтових ділянках дніпропетровської області”, – розповів голова благодійного фонду “Корабель перемоги” Микита Плясов.

Крім того, “Швидкі” оснащені каталками, що можуть витримати вагу 250 кілограмів, мають три позиції нахилу, кисневий портфель та складаються у крісло.

Scroll to Top
Догори