Порушує свободу слова. У Сенаті США заблокували заявку на заборону TikTok

Сенатор-республіканець Ренд Пол заблокував заявку на заборону соціальної мережі TikTok, пославшись на побоювання щодо свободи слова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Я думаю, нам слід остерігатися тих, хто використовує страх, щоб умовити американців відмовитися від наших свобод. Кожне звинувачення в зборі даних, яке було приписане TikTok, також може бути приписане великим вітчизняним технологічним компаніям", – заявив Пол.

Він також зазначив, що якщо республіканці хочуть постійно програвати вибори протягом цілого покоління, вони мають ухвалити цей законопроект про заборону TikTok – додатком, яким користуються 150 млн людей, переважно молоді американці.

"Невже ми дійсно хочемо наслідувати китайські заборони на висловлювання? Ми будемо такими ж, як Китай, і заборонимо висловлювання, яких боїмося?", – наголосив сенатор.

Раніше ми писали, що американські законодавці збирають підписи, щоб надати президенту США Джо Байдену повноваження заборонити TikTok у США.

Нагадаємо, уряд Франції заборонив державним службовцям використовувати TikTok та Netflix.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.

Scroll to Top
Догори