“Командував” артобстрілом позицій ЗСУ на камеру: депутат Держдуми РФ отримав підозру

Служба безпеки України повідомила про підозру депутату Держдуми РФ Віктору Водолацькому, який наказував стріляти по українських позиціях в Луганській області.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Зазначається, що депутат входить до складу прокремлівської фракції "Єдиної Росії" і з початку повномасштабної війни публічно підтримав загарбників.

Після 24 лютого 2022 року він незаконно перетнув держкордон та "проінспектував" діяльність окупаційних органів у Луганську, Попасній, Щасті та Станиці Луганській.

Під час поїздки Водолацький організував роздачу місцевим колаборантам партквитків "єдиноросів" та закликав "депутатів ЛНР" уніфікувати "законодавство"за російським зразком.

Він також відвідав місця базування росіян на східному фронті. Там він знявся у пропагандистському відео, на якому віддає команду заряджати гармату та стріляти по позиціях Сил оборони.

До того ж, депутат регулярно організовує "добровільний" збір матеріально-технічної допомоги на потреби окупаційних угруповань Південного військового округу ЗС РФ.

Окрім цього, Водалицького призначили куратором так званих "гуманітарних центрів Єдиної Росії" у захоплених районах Луганської області. Головне призначення цих ворожих осередків – розповсюдження кремлівського режиму під виглядом роздачі місцевим жителям "гумдопомоги".

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Водалицькому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

ч. 2 ст. 110 (вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб); ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України та тимчасової окупації її території, глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію проти України, з використанням засобів масової інформації).

Нагадаємо, в Україні будуть судити 56 депутатів Державної думи Росії, які голосували за визнання так званих "ЛНР" та "ДНР".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.

Scroll to Top
Догори