В Афганістані жінки протестували проти визнання уряду Талібану

У Кабулі, столиці Афганістану, відбулася акція протесту афганських жінок, щоб закликати іноземні країни офіційно не визнавати уряд Талібану напередодні саміту ООН наступного тижня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AFP.

Близько 25 жінок влаштували марш житловим районом столиці Афганістану цієї суботи напередодні саміту в Досі, на якому, під егідою ООН, обговорюватиметься "тривалий шлях уперед" для азійської країни.

Під час ходи, що тривала не більше 10 хвилин, жінки скандували "Визнання Талібану – порушення прав жінок". Акція пройшла без зіткнень із силами безпеки.

З тих пір, як Талібан повернувся до влади у 2021 році, протестувальників, які виступали проти поширення обмежень на права жінок, били або затримували, а сили безпеки розганяли протестні акції.

Зазначається, що жодна держава досі не визнала уряд талібів легітимним відтоді, як Талібан захопив владу після виведення військ США з Афганістану в 2021 році.

Нагадаємо, що введену "Талібаном" заборону неурядовим організаціям (НУО) в Афганістані мати співробітників жіночої статі різко розкритикували міністри закордонних справ 12 країн, а також верховний представник Європейського союзу. Зазначається, що такі обмеження можуть призупинити гуманітарну допомогу.

Також повідомлялось, що через півтора року після виведення американських військ Афганістан став координаційним центром для "Ісламської держави".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори