Це не генетика. Стоматолог назвала справжні причини карієсу

Немає жодного значення, які зуби були у ваших близьких родичів. Це абсолютно не впливає на каріозний процес ваших зубів.

Доказовий стоматолог Олена розповіла у Instagram, від чого насправді виникає карієс.

Від чого виникає карієс на зубах

"І якщо у вас самих усі зуби поліковані, і у вашого чоловіка імпланти або він без деяких зубів – це не означає, що карієс у ваших дітей через це", – розповіла лікарка.

Лікар повідомила, що зараз доведено дослідженнями, що основний фактор карієсу – це бактерія Streprococcus, яка може передаватися від батьків до дітей (через облизані ложки, пустушки, поцілунки або зубні щітки, що стоять поряд в одній склянці).

Тому якщо у батьків карієс та проблеми з яснами – то дуже легко ці бактерії отримає і дитина. Тобто, це інфекція, а не генетика.

Дуже велике значення має чищення зубів. Чисті зуби мають мало шансів отримати карієс. У нальоті бактеріям дуже добре жити та розмножуватися. Прості вуглеводи – це ідеальне харчування для каріозних бактерій.

"Вони їдять цукор – виділяють кислоту, і ця кислота руйнує зуб", – зазначила медик.

Що передається генетично будова фісури зуба (це ті поглиблення, які слід гереметизувати), прикус, форма, розмір, структура зуба, колір зубів це може передаватися.

"Так що карієс – це інфекційний процес, що з'являється після прорізування зубів", – резюмувала стоматолог.

Читайте також, що вам потрібно втекти від дитячого стоматолога, якщо він пропонує таке лікування.

Також ми пояснювали, яких помилок припускаються багато людей під час чищення зубів.

Scroll to Top
Догори