Шмигаль у Лондоні провів переговори з президенткою Єврокомісії

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, який перебуває в Лондоні на коронації Чарльза ІІІ, провів переговори з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.
Про це Шмигаль повідомив у Facebook.
Голова українського уряду повідомив, що подякував очільниці Єврокомісії за макрофінансову підтримку та допомогу у відновленні.
"Порушив питання експорту й транзиту української аграрної продукції через країни ЄС. Зокрема складну ситуацію, що виникла на пункті пропуску з Польщею. Маємо знайти спільні рішення для подолання цього виклику та забезпечення продовольчої безпеки у світі, гарантом якої є Україна", – зазначив Шмигаль, додавши, що розраховує на подальшу тісну координацію з Єврокомісією.

Своєю чергою Урсула фон дер Ляєн повідомила, що обговорила з прем’єром України потреби у відбудові на тлі відповідної конференції, яка має відбутись у червні в Лондоні.
A very productive meeting with Prime Minister @Denys_Shmyhal We discussed the EU's support for Ukraine's recovery and reconstruction in view of the Ukraine Recovery Conference in London in June. The EU remains steadfast in its commitment to help Ukraine rebuild the country. — Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 5, 2023

Напередодні Міністерство закордонних справ України направило польським колегам ноту у зв'язку з акцією протесту польських перевізників, які з 4 травня заблокували рух вантажних автомобілів через найбільший пункт пропуску "Дорогуськ – Ягодин".
Перевізники-протестувальники з польського боку вимагають відновлення дозвільної системи для українських перевізників. Крім того, вони вимагають заборонити в'їзд білоруських і російських напівпричепів. Акція протесту зареєстрована до 3 червня.

Scroll to Top
Догори