Придністров’я попросило РФ збільшити кількість миротворців

Невизнане Придністров'я попросило Росію збільшити кількість миротворців через погіршення ризиків безпеки. Про це, з посиланням на так званого голову представництва Придністров'я у Москві Леоніда Манакова в інтерв'ю "РИА Новости" .
За його словами, наразі кількість миротворців у зоні безпеки не перевищує 450. При цьому штат, встановлений документами Об'єднаної контрольної комісії, має 3100 осіб.
Манаков заявив, що Придністров'я вже не раз просило про збільшення чисельності російських миротворців, у тому числі за рахунок набору військових із числа росіян, які постійно проживають у Придністров'ї.
"Тому така опція є, і вона виправдана з погляду погіршення ризиків безпеки, зокрема терористичної загрози, і при цьому юридично обґрунтована документами, ухваленими в рамках діяльності ОКК", – заявив він.

Нагадаємо, на початку березня так звана "влада" Придністров'я звинуватила СБУ в планах організувати теракт. У Молдові припустили, що такі вкидання могли виявитися частиною плану РФ щодо дестабілізації в країні.
При цьому міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ЗСУ не вживатимуть жодних ініціативних дій щодо Придністров'я.

Scroll to Top
Догори