Росія заявила про перехоплення бомбардувальників США, Пентагон відреагував

Росія стверджує, що два американські стратегічні бомбардувальники наближалися до російського кордону над Балтійським морем, у Пентагоні відповіли, що мала місце "взаємодія" між двома його бомбардувальниками B-1 і російськими літаками.
За повідомленням Національного центру управління оборони Росії, два американські стратегічні (тобто здатні нести ядерну зброю) бомбардувальники раніше були помічені поблизу російського повітряного простору над Балтійським морем.
У відповідь на це в повітря було піднято винищувач Су-27. У Міноборони не уточнюють, коли саме стався цей інцидент.
"Екіпаж російського винищувача класифікував повітряні цілі як два стратегічні бомбардувальники B-1B ВПС США і зайняв встановлену зону чергування в повітрі", – повідомив центр.

"Після видалення іноземних військових літаків від державного кордону РФ російський винищувач повернувся на аеродром базування", – заявили російські військові.

Як пише CNN, Пентагон підтвердив, що мала місце "взаємодія" між двома його бомбардувальниками B-1 і російськими літаками.
"Наскільки я розумію, це була безпечна і професійна взаємодія з російськими літаками. Тож немає нічого важливого, щоб повідомляти про це", – заявив прес-секретар Пентагону Пат Райдер на пресбрифінгу.

Scroll to Top
Догори