Пентагон закупить термінали Starlink та послуги для ЗСУ

Компанія мільярдера Ілона Маска SpaceX підписала контракт із Міністерством оборони США на постачання терміналів Starlink та послуг зв'язку для Збройних Сил України
У Пентагоні заявили, що термінали, найімовірніше, будуть закуплені в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, яка забезпечує довгострокові потреби країни у забезпеченні безпеки, пише Bloomberg.
У грудні 2022 року Міноборони США повідомило, що у новому пакеті військової допомоги Україні будуть надані "термінали та послуги" супутникового зв'язку. Однак, не було підтверджень, що контракт отримає SpaceX.
"Ми продовжуємо працювати з низкою глобальних партнерів, щоб забезпечити Україні стійкі супутникові та комунікаційні можливості, яких вони потребують. Супутниковий зв'язок є життєво важливим рівнем у спільній мережі зв'язку України, і відомство укладає контракти зі Starlink на послуги такого типу", — йдеться у повідомленні.

9 лютого стало відомо, що компанія SpaceX обмежила використання Україною супутникового інтернет-сервісу Starlink для керування дронами під час боїв проти російських окупантів. За словами президента і директора SpaceX Гвінн Шотвелл, Starlink "ніколи не призначався для використання як зброя". Ілон Маск заявив, що не допустить "ескалації конфлікту" в Україні, що може призвести до Третьої світової війни.

Scroll to Top
Догори