США перекинули на Близький Схід винищувачі F-22 через активність РФ

Сполучені Штати переправили на Близький Схід новітні винищувачі F-22. Дане рішення пов'язано з підвищенью активністю російських сил.
Про це заявили в Пентагоні.
"Винищувачі F-22 Raptors ВПС США перекинуті в зону відповідальності CENTCOM в рамках багатогранної демонстрації підтримки та можливостей США у зв'язку з поведінкою російських літаків у регіоні", – сказано у повідомленні.

Там також зауважили, що така поведінка РФ є непрофесійною.
У червні Сполучені Штати Америки та Саудівська Аравія відновили переговори про відновлення в Судані режиму припинення вогню та перемир'я між протиборчими сторонами. Бої в африканській країні вирують уже восьмий тиждень.
Винищувачі F-22
Це багатоцільовий винищувач п'ятого покоління виробництва США, він здатний не тільки боротися з ворожими винищувачами, але й здійснювати наземні атаки, розвідку і радіоелектронну боротьбу. Станом на 2020 рік F-22 та F-35 – єдині серійні літаки п'ятого покоління, котрі стоять на озброєнні. Багато держав світу виявляють зацікавленість до F-22, але американське законодавство забороняє експорт цих літаків.

У Судані бої продовжуються
Представники Сил швидкого реагування в неділю заявили, що збили винищувач після того, як армія "завдала зухвалого удару з повітря" за позиціями їхніх військ у північному Хартумі.
Військове джерело повідомило агентству AFP, що літак китайського виробництва зазнав аварії неподалік бази Ваді-Сейдна на північ від Хартума через "технічну несправність".
Очевидці розповіли, що бачили палаючий літак, що летів з півдня на північ столиці. Інші говорили про авіаудари по позиціях RSF на сході міста, повідомлялося про жертви серед цивільного населення.
Ситуація у Судані
Бойові дії спалахнули 15 квітня в столиці Судану між армією, яку очолює фактичний лідер Абдель Фаттах аль-Бурхан, і RSF під командуванням його заступника, який став суперником Мохамеда Хамдана Дагло.
З того часу запеклі бої охопили Хартум і регіон Дарфур на заході країни, змушуючи мешканців тікати чи розбивати табори на кілька тижнів, оскільки запаси продовольства та інших життєво важливих товарів були виснажені.

Scroll to Top
Догори