ПАРЄ рекомендувала не допустити росіян та білорусів до Олімпіади в Парижі

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію із закликом до Міжнародного олімпійського комітету не допускати росіян та білорусів до Олімпіади.
Про це заявив нардеп, члена української делегації в ПАРЄ Євгена Кравчука у Facebook.
За її словами, за ухвалення резолюції проголосував 71 депутат, а проти – чотири.
facebook.com/yevheniya.khudzik"Резолюція містить рішучий заклик до МОК та його спортивних органів заборонити участь російських та білоруських спортсменів в Олімпійських та Паралімпійських іграх у Парижі, а також у всіх інших великих спортивних заходах, доки триває війна агресії проти України", – уточнює Кравчук.

У документі також зазначається, що участь росіян та білорусів в Олімпіаді в Парижі, яка пройде 2024 року, є немислимою і стане інструментом пропаганди.

Резолюція підкреслює, що відсутність подібної заборони спонукатиме росіян вірити, що світ готовий зберегти зв'язки з РФ, незважаючи на її війну проти України.
Документ наголошує і на тому, що допуск росіян та білорусів до спортивних змагань неможливий навіть "у нейтральному форматі" – без прапорів та гімну.
Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет запровадив санкції проти росіян та білорусів після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Але вже цього року МОК закликав спортивні федерації допустити громадян РФ та РБ на змагання, незважаючи на агресію проти нашої країни.
В Україні жорстко відреагували на такий абсурдний крок – запросили голову МОК Томаса Баха відвідати Бахмут та нагадували про велику кількість загиблих українських спортсменів у ході війни.

Scroll to Top
Догори