РФ припинила перевантажувати нафту між танкерами поблизу Іспанії — Bloomberg

Російську нафту припинили перевантажувати між танкерами поблизу Сеути (іспанський анклав у Північній Африці). На це вплинули обмеження з боку ЄС.
Про це пише Bloomberg.
Також на це вплинув тиск з боку місцевої влади. Повідомляється, що з середини квітня в Сеуті не спостерігалося жодних перевантажень російського сорту нафти Urals із судна на судно.
Натомість деяка частина суден перемістилася в Атлантичний океан, недалеко від Кабо-Верде, Канарських островів і Азорських островів.
Західні санкції щодо російської нафти змусили країну шукати інші ринки, переважно в Азії, після її вторгнення в Україну.

Тим часом для перевезення російської нафти з'явився великий тіньовий флот танкерів, при цьому все більша кількість так званих перевалок відбувається в міжнародних водах.
Зі зростанням фрахтових ставок на невеликі танкери стало економічно доцільно перевантажувати нафту на більші судна для поставок на схід. Проте більшість європейських країн забороняють компаніям співпрацювати з російською нафтою.
На початку лютого іспанська влада розіслала лист місцевим компаніям, що займаються судноплавством, з нагадуванням про заборону на такі перевезення, якщо вони пов'язані з російською нафтою навіть у міжнародних водах.
Відтоді діяльність у Сеуті припинилася. Загалом вісім супертанкерів здійснили перекидання поблизу анклаву з грудня до початку квітня.
Дев'ятий, "Скорпіус", отримав вантаж у Сеуті, а потім вирушив у Кабо-Верде і на Канарські острови, щоб завершити решту перевезень.

Scroll to Top
Догори