ООН виділить $115 мільйонів на очищення океанів

Продовольча та сільськогосподарська організації ООН (ФАО) спільно з партнерами, включаючи ЮНЕСКО, Європейський банк реконструкції та розвитку та Банк розвитку Латинської Америки, реалізовуватимуть ініціативу "Чисті та здорові океани", на яку виділяється $115 мільйонів у грантах.
"Разом ми можемо переламати ситуацію із забрудненням (океанів – ред.) і домогтися того, щоб виробництво, харчування, довкілля та якість життя стали кращими", – сказав генеральний директор ФАО Цюй Дуньюй.

Ініціатива "Чисті та здорові океани" спрямована на боротьбу із забрудненням океанів за допомогою політичних інновацій, інвестицій в інфраструктуру та екологічних рішень.

У рамках програми також буде складено карти наземних джерел забруднення океану, які дозволять краще зрозуміти наслідки нестачі кисню.
Зазначається, що з 1950-х років океани втратили майже 2% кисню, внаслідок чого утворилися "мертві зони", в яких не вистачає кисню на підтримку життя.
Головні причини нестачі кисню – забруднення води органічними відходами тваринництва, добривами, неочищеними стічними водами.
Через нестачу кисню відбувається масова загибель коралових рифів, міграція цінних видів прибережних риб, знижується кількість багатьох морських жителів.

Scroll to Top
Догори