Росія вербує громадян Казахстану для участі у війні проти України

На території Казахстану зареєстрували спроби вербування місцевих жителів на територію Російської Федерації для участі у війні проти України.
Про це йдеться в повідомленні прокуратури Костанайської області Казахстану.
"Останнім часом у соціальних мережах активно публікуються матеріали, пов'язані з війною РФ проти України. При цьому частина з них супроводжується запрошенням громадян Казахстану до участі у війні, провокаційними словами і явно неправдивою інформацією з ознаками образи національної честі та гідності громадян обох сторін", – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі додали, що деякі користувачі соціальних мереж, зокрема громадяни Казахстану, публічно коментують події, що відбуваються, розміщують сепаратистські заклики щодо цілісності території країни.
"Крім того, в нашому регіоні були зареєстровані спроби вербування місцевих жителів на територію Російської Федерації для участі у збройному конфлікті на Україні", – додали у прокуратурі.

Силовики нагадали, що ці дії заборонені Конституцією Казахстану, міжнародно-визнаними правовими документами, учасницею яких є Казахстан. Громадянам Казахстану, які вирушать воювати проти України, може загрожувати покарання аж до 10 років в'язниці.

Scroll to Top
Догори