До Південної Кореї прибула ще одна атомна субмарина США

У Військово-морських силах Сеулу повідомили про прибуття атомної субмарини Сполучених Штатів до Південної Кореї у понеділок задля поповнення запасів.
"Захід субмарини у порт призначений для поповнення військових запасів під час виконання оперативного завдання", – заявили у ВМС Південної Кореї.

Військовий човен "Аннаполіс" (USS Annapolis), субмарина типу "Лос-Анджелес", увійшов до військово-морської бази на південному острові Чеджу.
У ВМС країни додали, що ключовою місією атомного підводного човна є проведення операцій з протикорабельних та протичовнових боїв.
Там також анонсували, що з нагоди прибуття субмарини "Аннаполіс" будуть проведені заходи з обміну та укріплення спільних оборонних відносин між країнами, присвячені 70-річчю альянсу між Південною Кореєю та США.
18 липня атомний підводний човен ВМС США USS Kentucky з балістичними ракетами класу "Огайо", здатними нести ядерні боєголовки, на борту зайшов до головної військово-морської бази Південної Кореї в місті Пусан.
У відповідь міністр оборони КНДР Кан Сун Нам заявив, що візит атомного підводного човна США до Південної Кореї може підпадати під юридичні умови для застосування його країною ядерної зброї.

Scroll to Top
Догори