Грузія обмежила постачання американських автомобілів до Росії

Експорт та реекспорт американських автомобілів з Грузії до Росії з 1 серпня обмежений. Про це заявили у Службі доходів Мінфіну Грузії.
У відомстві також кажуть, що експорт та реекспорт до Росії автомобілів, імпортованих з країн Євросоюзу, буде обмежений з 26 вересня, як це передбачено 11-м пакетом санкцій ЄС.
Згідно з пакетом санкцій, затвердженим 23 червня, до Росії заборонено ввозити автомобілі з об'ємом двигуна понад 1900 кубічних сантиметрів (1,9 літра), а також усі електричні та гібридні автомобілі.
Міністр економіки Грузії Леван Давіташвілі раніше висловив сподівання, що реекспорт автомобілів до Росії не припиниться. За його словами, торгівля легковими автомобілями є важливим джерелом прибутку для Грузії.
Влада Грузії заявляє, що повністю дотримується міжнародних санкцій, але уряд не запроваджуватиме двосторонні санкції щодо Росії, оскільки це не на користь країні.
Усі права захищені (с) РС. Друкується з дозволу Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа, 2101 Коннектикут авеню, Вашингтон 20036, США

Scroll to Top
Догори