Париж став першою столицею в ЄС, де заборонений прокат самокатів

У Парижі з 1 вересня остаточно припинили роботу усі сервіси прокату електросамокатів на виконання результатів референдуму, де за це висловилася більшість містян.
У п’ятницю з вулиць французької столиці приберуть останні самокати прокатних мереж Lime, Dott і Tier. Увесь парк прокатних електросамокатів налічував 15 тисяч.
Оператори, готуючись згортати діяльність, почали зменшувати їхню кількість на вулицях ще у липні. Самокати перевозять до інших міст у Франції, таких як Лілль та Бордо, або поповнюють ними парк самокатів у низці міст за кордоном – в Лондоні, Копенгагені, Тель-Авіві.
Опитані користувачі мережі розповідають, що надалі пересядуть на прокатні велосипеди, або ж куплять власний самокат, оскільки заборона стосується лише прокатів. Більшість кажуть, що не стануть після згортання прокатів частіше їздити громадським транспортом.
Нагадаємо, у квітні майже 90% парижан проголосували на референдумі за заборону прокатних електросамокатів через небезпеку, яку вони створюють для пішоходів.
Поштовхом до цього став черговий рекорд за кількістю ДТП за участю електросамокатів – у 2022 році в Парижі постраждали майже пів тисячі людей і троє загинули.
Заборона набула чинності 1 вересня і покладе край 5-річній історії прокатних самокатів у французькій столиці. Париж став першою європейською столицею, що пішла на такий крок.

Scroll to Top
Догори