Росія перекидає кораблі Чорноморського флоту із Севастополя в інші порти Криму

Командування російського Чорноморського флоту перекидає кораблі та катери із Севастополя в інші порти тимчасово окупованого Криму.

Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Вони (Росія, – ред.) розосереджують кораблі здебільшого в інші порти, окрім Севастополя. Це Новоросійськ, де є досить велика база ВМС, Феодосія та навіть Керч", – заявив він.

За словами речника ВМС, також є версія, що росіяни планують відновити базування Чорноморського флоту в Абхазії.

"Проте це поки що лише інформація не підтверджена. А що стосується розосередження – цей факт ми підтверджуємо", – сказав Плетенчук.

За його словами, при цьому в окупантів виникли проблеми з "причальним фронтом".

"Пірсів не вистачає, щоб ці одиниці розмістити. І в результаті деякі, які їм не так шкода, вони відправили назад у Севастополь. Це катери "Серна" та кілька буксирів", – зазначив речник ВМС.

Атаки України на російські кораблі

Українські військові цього літа та восени неодноразово атакували російські кораблі. Захисники завдавали ударів не лише біля узбережжя Криму, але й у районі бухти Новоросійська.

Так, вчора, джерела РБК-Україна повідомили, що СБУ разом з ВМС України атакували ворожий носій крилатих ракет "Буян" та корабель "Павел Державин" в Криму. Для цього було застосоване експериментальне озброєння.

Речник ВМС підтвердив, що патрульний корабель "Павел Державин" був двічі атакований біля берегів Севастополя.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори