Військові США “рішуче реагуватимуть” у разі ескалації на Близькому Сході, – Білий дім

Американські війська будуть "відповідним чином розміщені" на Близькому Сході на тлі побоювань, що війна між Ізраїлем і ХАМАС може перерости в ширший регіональний конфлікт.

Про це заявив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на NBC News.

"Найближчими днями, за вказівкою президента Джо Байдена, міністр оборони наказав військовим здійснити кроки з підготовки до цього, щоб переконатися в тому, що ми перебуваємо в належному становищі, як із погляду можливості захисту наших сил, так і рішучого реагування в разі потреби", – заявив він.

Кірбі додав, що Пентагон планує направити на американські авіабази в регіоні додаткові засоби ППО на додаток до вже розгорнутих кар'єрних ударних груп.

За його словами, що адміністрація Байдена обізнана про те, що іранський уряд продовжує підтримувати бойовиків ХАМАС і "Хезболли" в Лівані, і заявив, що США не допустять, щоб "будь-яка загроза нашим інтересам у регіоні залишилася без відповіді".

Напад ХАМАС на Ізраїль

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС увірвалися на територію Ізраїлю. Під час масштабного нападу вони розстрілювали і крали мирних жителів, відео своїх звірств терористи публікували в соцмережах.

Після цього Ізраїль почав військову операцію проти ХАМАС під назвою "Залізні мечі". ЦАХАЛу вдалося вибити бойовиків із території країни. Наступним етапом може стати наземна операція в Секторі Газа.

Bloomberg писав, що уряди США та Європи чинять тиск на Ізраїль з метою змусити його відкласти наземну операцію в Газі. Зокрема, щоб виграти час для секретних переговорів, що ведуть через Катар з метою звільнення заручників, які утримують ХАМАС.

Крім того, бойовики заявляли, що готові відпустити деяких заручників в обмін на припинення вогню по Газі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори