Австралія виділила Україні новий пакет військової допомоги: що до нього увійшло

Австралія відправляє в Україну новий пакет військової допомоги розміром 20 млн доларів, до якого увійшли 3D-принтер з металу та системи боротьби з дронами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The West Australian .

"Австралія, як і раніше, твердо підтримує Україну в захисті від незаконного та аморального вторгнення Росії", – заявив прем'єр-міністр Ентоні Альбанезе.

За його словами, елементи нового пакету допомоги нададуть Україні одні з найкращих технічних можливостей у своїй галузі у світі.

Повідомляється, що в Україну відправлено обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер з металу та системи протидії дронам. Усі складові пакету виготовлені австралійськими фірмами DroneShield, Micro-X, Minelab та SPEE3D.

Крім того, уряд Австралії відправив літак E-7A Wedgetail Королівських ВПС Австралії до Німеччини для підтримки зусиль захисту воріт міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні. За словами офіційних осіб, це розгортання є виконанням зобов'язань Австралії перед візитом Альбанезе на саміт НАТО до Литви в липні.

"3D-принтери по металу можна використовувати для друку запасних частин під час розмінування, а портативне рентгенівське обладнання може надати життєво важливу допомогу українському персоналу на полі бою", – заявив міністр оборонної промисловості Пет Конрой.

Військова допомога Австралії

Відомо, що з початку повномасштабного вторгнення РФ Австралія надала Україні 20 000 боєприпасів, 70 бронетранспортерів M113AS4, 20 легких броньованих машин Bushmaster, 14 ударних безпілотників Switchblade, 30 000 протитанкових ракет Javelin і 10

Також Австралія навчила українських захисників за британською програмою INTERFLEX. Це програма, за якою українські військові навчаються стандартам Королівських Збройних Сил Британії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори