Блінкен закликав ООН засудити атаку бойовиків ХАМАС проти Ізраїлю

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав країни ООН засудити атаку ХАМАС проти Ізраїлю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Голос Америки.

Під час промови на засіданні Ради Безпеки ООН Блінкен розповів, що під час нападів загинули 33 американські громадяни.

"Немовлят пронизували кулями. Молодих людей ловили і розстрілювали, висловлюючи радість. Обезголовляли людей. Сім'ї згоріли живцем в останніх обіймах. Стратили дітей на очах у батьків. Скільки заручників у Газі? Треба питати – де обурення? Де відраза? осуд цих жахів?", – сказав Ентоні Блінкен про події 7 жовтня.

Блінкен заявив, що будь-яка країна має право захищати себе, а жоден член Ради безпеки ООН не міг би зазнавати вбивства свого народу.

"Ця Рада та Генасамблея ООН неодноразово підтверджували, що всі акти тероризму є незаконними та невиправданими. Незалежно від того, націлені вони на людей у Найробі чи на Балі, чи відбуваються у Стамбулі чи Мумбаї, у Нью-Йорку чи Кіббуц Беери", – додав Блінкен.

Держсекретар США також закликав країни ООН не допустити поширення цього конфлікту, наполягаючи на тому, що підтримка міжнародного миру та безпеки – основна відповідальність Ради безпеки.

Блінкен вважає, що поширення конфлікту було б руйнівним не тільки для палестинців та ізраїльтян, але й для людей у всьому регіоні та в усьому світі, нового фронту в цьому конфлікті проти Ізраїлю або яка може націлитись на партнерів Ізраїлю, включаючи Сполучені Штати».

Держсекретар закликав країни "не підливати олії у вогонь" і запобігти поширенню конфлікту.

Раніше ми повідомляли, що Блінкен обговорить з міністром закордонних справ Китаю Ван І війну в Ізраїлі. Китайський політик приїде до США у листопаді.

Також ми писали, що США готові відповідати на будь-яку ескалацію конфлікту з боку Ірану на Близькому Сході.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори