“Перегрупування” окупантів на лівобережжі Херсонської області не фіксується, – ЦНС

Повідомлення російських пропагандистів про нібито "перегрупування" окупаційного контингенту на лівобережжі Херсонської області може бути частиною ІПСО противника.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС).

Зазначається, що метою таких "вкидів" про вихід військ РФ з тимчасово окупованих територій Херсонської області є спроба відволікання Сил оборони України.

"За інформацією місцевих, жодних відповідних рухів військ ворога не зафіксовано . Отже, можемо констатувати, що зараз відбувається інформаційна операція проти України", вказують у Центрі.

При цьому в ЦНС наголошують, що відхід російських військ із цього регіону – справа часу, і тому "за фактом ми маємо лише передчасний реліз".

Що передувало

Раніше сьогодні вранці росЗМІ з посиланням на заяви Міноборони РФ поширили повідомлення про рішення відомства провести перегрупування військ "Дніпро" зі складу окупаційного контингенту на Херсонщині. Їх нібито зібралися відводити подалі на схід від Дніпра виходячи з "оцінки ситуації, що склалася".

Так, у Шойгупояснювали подібні "маневри" планами звільнити частину сил, які "задіяні для наступу на інших напрямках".

При цьому трохи пізніше таку заяву в РФ про "перегрупування" цих на тимчасово окупованих районах Херсонської області було "анульовано".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори