Сі та Байден домовились відновити військову комунікацію

Лідер Китаю Сі Цзіньпін і президент США Джо Байден домовилися відновити військову комунікацію на високому рівні та співпрацювати в боротьбі з наркотиками.

.Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Xinhua.

Лідери домовилися "відновити військову співрацю на високому рівні між двома країнами на основі рівності та поваги". Обидві сторони також відновлять зустрічі між своїми міністерствами оборони, консультації з морської військової безпеки та розпочнуть переговори між керівниками командувань.

Сторони також домовилися створити робочу групу з боротьби з наркотиками, а також міжурядовий діалог щодо штучного інтелекту.

Крім цього, лідери двох країн також пообіцяли збільшити кількість авіарейсів на початку наступного року та розширити обміни в галузі освіти, іноземних студентів, культури, спорту та бізнесу.

Зустріч лідерів США і Китаю

Нагадаємо, Байден та Сі Цзіньпін зустрілися на американській території вперше за шість років. Востаннє китайський лідер відвідував Штати, коли президентом був Дональд Трамп.

Байден і Сі Цзіньпін, як очікується, порушать глобальні питання, а саме: конфлікт на Близькому Сході, вторгнення Росії в Україну, зв'язок КНДР з РФ, Тайвань, права людини, штучний інтелект, а також торгово-економічні відносини.

Сам Байден раніше заявляв, що його ціллю на перемовинах буде покращення відносин з Китаєм на тлі напруженостей у відносинах, пов'язаних, зокрема, з питанням Тайваню.

Вже з'явилась інформація, що Сі закликав Байдена "припинити озброювати Тайвань" та "підтримати возз'єднання" з островом.

Детальніше про очікування від перемовин між лідером Китаю та США читайте в матеріалі РБК-Україна "Зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна: чого чекати від саміту у Сан-Франциско".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори