Зеленський чиновникам: якщо хтось вважає що війна вона десь там – то ми виправимо цю помилку

Президент Володимир Зеленський звернувся до українських чиновників із закликом більше працювати над перемогою України. Він заявив, що тепер ретельніше буде контролювати ситуації в областях та громадах.

Як повідомляє РБК-Україна, про це президент заявив на засіданні Конгресу українських громад.

За його словами, він планує приділити максимальну увагу ситуації на місцях у різних областях та громадах. Президент наголосив, що життя держави та людей є тим життям, яке необхідно захищати від агресії РФ.

"І якщо хтось на якійсь посаді, чи то в державній службі, чи в органах місцевого самоврядування, вважає що війна вона десь там, а він може займатись іншим пріоритетним питанням – це велика помилка яку треба виправити і яку ми виправимо. Вважаю що ми всі повинні бути дорослими і розуміти чим ми займаємось на місцях і що немає відокремлених громад", – сказав Зеленський.

Президент також зауважив, що через питання війни та євроінтеграції України багато часу не звертав увагу саме на ситуацію в областях. Однак він заявив, що тепер це зміниться.

"Тому буду звертати, але прошу вас не давати мені можливості витрачати час на таку діяльність. Все ж хочеться, щоб все було зроблено для нашої перемоги… Дуже вас прошу не відволікати нас від війни, це велике прохання, не до всіх, але є саме такі люди. Головна задача – оборона нашої держави. Якщо хтось не знає що відбувається на фронті і забув хто наш сусід – я хочу нагадати оборона на першому місці, люди цього не забудуть. Тому захист – обов'язок кожного", – підкреслив він.

Справи про корупцію серед нардепів

Нагадаємо, цій новині передувало те, що НАБУ і САП піймали чинного народного депутата України Андрія Одарченка на спробі підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Він пропонував голові Держагентства відновлення Мустафі Наєму хабар у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті 50 тисяч доларів.

В обмін на це нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об'єкта інфраструктури.

На початку листопада правоохоронці прийшли з обшуками до Дубінського у рамках іншої справи. З'ясувалося, що нардеп організував схему для виїзду за кордон родича його дружини. Той мав перегнати елітне авто Дубінського з Молдови до Відня.

Пізніше Служба безпеки України повідомила про підозру Дубінському ще й у державній зраді. За інформацією правоохоронців, нардеп міг входити до складу злочинної організації, яку сформувало російське Головне розвідувальне управління.

Наразі Дубінський перебуває у СІЗО. Нещодавно нардеп заявив, що його побили у слідчому ізоляторі, але поліція не підтвердила цього факту.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори