Екс-зірка збірної України залишився без клубу після безславного періоду

Колишній вінгер збірної України Євген Коноплянка достроково розірвав контракт із румунським "Клужем".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт клубу.

34-річний українець став вільним агентом на старті зимового трансферного вікна. Він домовився з грандом Румунії про дострокове розірвання договору.

Коноплянка достроково попрощався з "Клужем". Підписаний влітку контракт був чинним до кінця сезону. Досвідчений вінгер не зміг завоювати місце в обоймі "залізничників", провівши на полі сумарно лише 54 хвилини в чотирьох поєдинках.

У сезоні 2022/23 Коноплянка захищав кольори польської "Краковії". Там він зіграв 28 матчів у всіх турнірах, у яких забив 4 м'ячі та віддав 2 результативні передачі. Навесні ветеран несподівано отримав виклик до збірної України та зіграв хвилину проти Англії (0:2).

Хто такий Євген Коноплянка

Уродженець Кропивницького (тоді – Кіровоград), вихованець місцевого "Олімпіка". У 16 років опинився в структурі "Дніпра".

Дебютував на професіональному рівні в сезоні 2007/08. Зіграв у складі занепалого гранда 7 повних сезонів. Влітку 2015-го перейшов до іспанської "Севільї", але в Ла Лізі провів лише рік. Наступні три сезони відіграв у німецькому "Шальке", а потім ще два – в донецькому "Шахтарі".

Переможець Ліги Європи 2015/16 зі "Севільєю" і чемпіон України з "гірниками". Посеред сезону 2021/22 опинився в "Краковії". У складі збірної України дебютував у 2010 році та загалом провів 87 поєдинків (10 голів), учасник Євро-2012 та Євро-2016.

Нагадаємо, напередодні склали нестандартні спортивні прогнози на 2024 рік.

До слова, раніше підготували дайджест головних спортивних подій 2023 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори