У Повітряних силах пояснили тактику РФ при атаках по Україні з різною кількістю БПЛА

Обстріли України дронами РФ використовує, щоб тримати українців у постійній напрузі. У той же час кожен запущений БПЛА виконує своє завдання незалежно від кількості запущених безпілотників під час кожної з атак.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву полковника, речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната під час телемарафону.

"Ворог в принципі безпілотники типу "Шахед" запускає щоночі. В принципі для того, щоб тримати в напрузі країну, щоб лунала повітряна тривога, ну і відповідно якісь інші завдання, які виконують БПЛА. Це ж не просто так, що вони його пустили й все. Кожний БПЛА йде до своєї цілі, яку хоче уразити, яку йому задали задачу. Таким чином вони працюють доволі такий тривалий час", – пояснив він.

Ігнат зазначив, що терор проти українського народу триває та навів наступні приклади.

"Шахеди" (запускають – ред.) по три, по п'ять, по десять. Ну і відповідно наприкінці року вони до сотні близилися, 87 БПЛА було збито. Так само крилатих ракет. Теж до 100 доходила кількість. Загалом рекордною по засобах повітряного нападу була ніч на 29 грудня", – додав представник Повітряних сил.

Обстріл України 29 грудня

Росія перед Новим роком масовано атакувала Україну. У чотирьох великих містах України в результаті атаки горіли вдома. Тільки, наприклад, у Харкові нарахували 22 вибухи. Також багато постраждалих було і у Києві. За даними на ранок, 4 січня, через обстріл Києва 29 грудня загинули вже 32 особи, ще 30 поранено.

Крім того, вночі 29 грудня окупанти вкотре атакували південь України дронами-камікадзе Shahed. Внаслідок обстрілу є влучення в об'єкт інфраструктури в Одеському районі, а також в Одесі уламками збитого безпілотника пошкоджено багатоповерхівку. Загалом РФ випустила 22 "шахеди", 18 з яких були збиті.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори