Помер Франц Бекенбауер: що відомо про смерть легенди футболу

Легендарний німецький футболіст і тренер Франц Бекенбауер помер 8 січня. Йому було 78 років.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання Bild.

Що відомо про смерть Беккенбауер

Новина про те, що "футбольний імператор", як його називають на батьківщині, пішов у засвіти, з'явилася у понеділок близько 17:00. Однак відійшов у вічність він напередодні.

Про смерть легенди повідомили у спільній заяві члени його родини.

"З глибоким сумом ми повідомляємо, що мій чоловік і наш батько, Франц Беккенбауер, мирно помер у сні вчора, в неділю, в оточенні своєї родини. Ми просимо вас сумувати у тиші та утримуватися від будь-яких питань", – йдеться у заяві.

Останнім часом Беккенбауер хворів. Зокрема його підкосила смерть власного сина Стефана у 2015 році.

Відтоді він переніс інфаркт, а як наслідок – кілька операцій на серці. Крім того, додалися хвороба Паркінсона і деменція.

Екс-гравець збірної Німеччини і близький друг Беккенбауера Лотар Маттеус, коментуючи смерть знаменитого футболіста, сказав, що він "знав, що Франц почувається погано".

"Його смерть є втратою для футболу та Німеччини в цілому. Він був одним із найкращих і як гравець, і як тренер, але також і поза полем. Франц був видатною особистістю не тільки у футболі, він користувався світовим визнанням. Усі, хто його знав, в курсі, якою великою та щедрою людиною був Франц. Від нас пішов хороший друг. Я буду сумувати за ним – ми всі будемо сумувати за ним!" – сказав Матеус.

Ким був Беккенбауер

Нагадаємо, що Беккенбауер виграв Чемпіонат світу як футболіст у 1974 році та як тренер у 1990 році. Він чемпіон Європи 1972-го. Триразовий володар Кубка європейських чемпіонів, п'ятиразовий чемпіон Німеччини

Двічі – у 1972 і 1976 роках – здобував нагороду Золотий м'яч.

Беккенбауер – один з найкращих гравців у історії футболу. Міжнародна федерація футбольної історії та статистики поставила його на третє місце серед найсильніших футболістів XX сторіччя (кращими визнали тільки Пеле і Йогана Кройфа).

Нагадаємо, що у віці 42 років несподівано помер екс-футболіст збірної України Богдан Шершун.

Scroll to Top
Догори