Німеччина готується до збройного конфлікту з Росією, – Bild

Бундесвер готується до гібридної російської атаки на східний фланг НАТО. Військовий конфлікт може статися вже в лютому цього року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bild.

Секретний сценарій бундесверу "Оборона Альянсу 2025" починається в лютому 2024 року. Росія запускає чергову хвилю мобілізації та призиває в армію ще 200 тисяч військовослужбовців.

Потім Кремль починає весняний наступ – спираючись на слабку підтримку Заходу в напрямку Києва, – який до червня 2024 року досягає великих успіхів і поступово відтісняє українську армію назад.

Атака РФ на Захід

Згідно зі сценарієм, у липні починається спочатку прихована, а потім дедалі відкритіша атака Росії на Захід.

"Важкі кібератаки та інші форми гібридної війни, здебільшого в країнах Балтії, призводять до все нових і нових криз. Росія починає підбурювати етнічні російські меншини в Естонії, Латвії та Литві", – йдеться в документі.

Відбуваються сутички, які, згідно зі сценарієм, Росія використає як привід для початку великомасштабних маневрів "Захід 2024" за участю 50 тисяч солдатів на заході Росії та в Білорусі з вересня.

Однак, як і 2021 року, Росія використає свій передбачуваний маневр у Білорусі для масованого розгортання військ – на кордоні з Польщею та Литвою.

Згідно із секретним документом Бундесверу, це може призвести до ескалації. У жовтні Росія перекидає війська і ракети середньої дальності в Калінінград і ще більше озброює свій ексклав пропагандистською брехнею про неминучий напад НАТО. Таємна мета Кремля: захоплення Сувалкського розриву – вузького польсько-литовського коридору між Білоруссю і Калінінградом.

Згідно зі сценарієм, з грудня 2024 року в районі Сувалкського розриву почнеться штучно спровокований "прикордонний конфлікт" і "заворушення з численними жертвами".

У той самий момент, коли США можуть на кілька тижнів залишитися без лідера після можливого переобрання Джо Байдена, Росія в сценарії навчань Бундесверу повторює вторгнення 2014 року в східну Україну на території НАТО.

Незабаром після цього відбудеться надзвичайне засідання Ради Безпеки ООН, на якому Росія звинуватить Захід у підготовці атак проти жорстокої імперії Путіна.

Згідно зі сценарієм навчань, у січні 2025 року відбудеться спеціальне засідання Ради НАТО, на якому Польща і країни Балтії заявлять про зростаючу загрозу з боку Росії.

Сценарій на 2025 рік

Росія знову пропагандистськи переверне справжню ситуацію із загрозою і в березні 2025 року введе додаткові війська в країни Балтії та Білорусь.

Тільки в Білорусі Кремль розмістив би дві бронетанкові дивізії, механізовану піхотну дивізію і штаб дивізії – загалом понад 70 тисяч солдатів.

У травні 2025 року, згідно зі сценарієм Бундесверу, НАТО ухвалює рішення про "заходи надійного стримування", щоб запобігти російському нападу на Сувалкський розрив з боку Білорусі та Калінінграда.

У "день Х", згідно із секретним документом бундесверу, головнокомандувач НАТО віддає наказ про перекидання на східний фланг 300 тисяч солдатів, зокрема 30 тисяч солдатів Бундесверу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори